Şifremi unuttum | Üye Ol
   
 
    ANA SAYFA   |  GÜNDEM   |  SİYASET   |  EKONOMİ   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  MAGAZİN   |  SPOR   |  TURİZM   |  MEDYA   |  DÜNYA   |  TEKNOLOJİ 
 
Son dakika ekle Giriş sayfam yap
 
KADIN
Aşk evliliği kurtarmaz
Aşk evliliği kurtarmaz
 
Bilim adamları, 2001 ile 2007 yılları arasında, evli ya da birlikte yaşayan yaklaşık 2500 çiftle görüştü
06 Ocak 2012 Cuma 09:40
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Avustralyalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, çiftin yaşları, daha önceki ilişkileri ve hatta her ikisinin birden sigara içip içmediği gibi faktörlerin, evliliklerinin sürüp sürmeyeceğini belirlediğini gösterdi.

Avustralya Ulusal Üniversitesi’nde görevli bilim adamları, 2001 ile 2007 yılları arasında, evli ya da birlikte yaşayan yaklaşık 2500 çiftle görüştü. Bu görüşmelerde evliliklerini veya birlikteliklerini sürdürenlerle boşanan ya da ayrılan çiftleri bu sonuçlara götüren faktörler araştırıldı.

 "What’s Love Got to Do With It" (Bunun Aşkla Ne Alakası Var) başlıklı araştırma, karısından 9 ya da daha fazla yaş büyük olan ve 25 yaşını bitirmeden evlenen erkeklerin eşlerinden boşanma olasılığının diğerlerine oranla iki kat fazla olduğunu ortaya koydu.

Araştırma, çocukların da bir evlilik ya da ilişkinin uzunluğunu etkileyen faktörler arasında yer aldığını gösterdi. Araştırma, evlenmeden önce, daha önceki ilişkisinden ya da birlikte olduğu kişiden çocuk sahibi olan çiftlerin beşte birinin ayrıldığını gösterirken, bu oranın, evlenmeden önce çocuk sahibi olmayan çiftlerde ise yüzde 9 olduğu görüldü.

Kocalarından daha fazla çocuk sahibi olmak isteyen kadınların boşanma olasılığının da daha fazla olduğunu ortaya koyan araştırmada, çiftin ailelerinin de ilişki üzerinde rolü olduğu belirtildi.

Anne babası ayrılan ya da boşanan kadın ve erkeklerin yaklaşık yüzde 16’sının kendilerinin de boşandığı, bu oranın anne babası ayrılmayanlarda yüzde 10’da kaldığı görüldü.

Araştırma ayrıca, ikinci ya da üçüncü evliliğini yapan çiftlerin ayrılma olasılığının, ilk evliliğini yapanlardan yüzde 90 fazla olduğunu gösterdi.
Evliliğin sürmesinde hiç şüphesiz paranın da rol oynadığı, yoksul ya da kocaları işsiz olan kişilerin yüzde 16’sının ayrıldıklarını söylediği, bu oranın, maddi durumu iyi olan çiftlerde yüzde 9 olduğu bildirildi.

Eşlerden birinin sigara içip diğerinin içmemesi durumunda da ilişkinin başarısızlığa uğraması olasılığının daha fazla olduğu gözlendi.
Çiftin ayrılma olasılığını az etkileyen faktörler arasında, çocuk sayısı ve çocukların yaşları, kadının iş statüsü ve çiftin çalıştığı yıl sayısının yer aldığı belirtildi.

İVİLLAGE


 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 
 
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
21/15
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
  USD  1,8240  
  EURO  2,3190  
  IMKB  57,3310  
  Altın  92,2999  
 
 
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
Yılmaz ÖZDİL
Nevir
      Yılmaz ÖZDİL
      Güngör URAS
      Mehmet BARLAS
      Mahmut ÖVÜR
      Fehmi KORU
      Mustafa KARAALİOĞLU
      Ali BULAÇ
      Ertuğrul ÖZKÖK
      Yalçın BAYER
      Ahmet HAKAN
   
  Ne yaptın sen Baroni 
2   Nihat Özdemir'den Birand'a fırça
3   Canlı yayında duygulu anlar
4   Tv'de Erdoğan'a isyan etti!
5   Çağlayan Adliyesi'nde çatışma
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Sizce CHP'de bir bölünme olacak mı?
Evet
Hayır
Fikrim yok
   ŞANS OYUNLARI
12/5/2012
1-2-10-14-28-41
16/5/2012
12-22-28-29-33-11
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
Olayhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Olay Haber sorumlu tutulamaz. Tasarım, Programlama ve Barındırma