Şifremi unuttum | Üye Ol
   
 
    ANA SAYFA   |  GÜNDEM   |  SİYASET   |  EKONOMİ   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  MAGAZİN   |  SPOR   |  TURİZM   |  MEDYA   |  DÜNYA   |  TEKNOLOJİ 
 
Son dakika ekle Giriş sayfam yap
 
EKONOMİ
Bir hayal gerçek oluyor
Bir hayal gerçek oluyor
 
Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için hazırlanan Ordu-Giresun Havaalanı Projesi’nde dolgu çalışmalarına başlandı.
23 Ocak 2012 Pazartesi 14:00
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Türkiye’de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilerek Ordu-Giresun Havaalanı’nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediliyor.

Havaalanı İnşaatı Proje Müdürü Ömer Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin zemin etüdü çalışmaları sonrasında dolgu işlemine başlandığını söyledi.

Çalışmaların hedeflenen sürede tamamlanmasının planlandığını belirten Işık, şunları kaydetti: "Dün itibariyle fiilen havaalanı inşaatına başlamış durumdayız. Hedefimiz 2013 yılı sonuna kadar çalışmaları tamamlamak. Proje hesaplarına göre dolgu çalışmasında yaklaşık 29 milyon ton taş kullanacağız. Şu anda taşları aldığımız ocakta yaklaşık 3 milyon kadar taş rezervi var. Bu taş bitmeden diğer ocaklara da geçiş yapacağız. Şu an itibariyle taş ocağı yolunun fiziki yönden uygun değil. Bu sebepten dolayı 10 kamyon ile işe başladık. Ay sonuna kadar bu kamyon sayısı 60’a yükselecek. Günlük ortalama 50 ile 55 bin ton arasında taşı havaalanı inşaatı deniz dolgusuna getirmeyi hedefliyoruz."


"Gülyalı halkı çalışmaları heyecanla takip ediyor"

Öte yandan Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, havaalanı inşaatının deniz dolgusu işlemlerinin başlamış olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Tüm Gülyalı halkının havaalanı inşaatını heyecanla takip ettiğini de belirten Şen, şöyle devam etti: "Her şeyden önce bu projemizi ilçemize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Havaalanı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Tabii ki bu süreç herkesi memnun ettiği gibi bizleri de mutlu ediyor. Özellikle Gülyalı halkı her gün inşaat alanına giderek çalışmaları yakından izliyor. Büyük bir heyecanla çalışmaları takip ediyor. Yavaş yavaş havaalanı inşaatında fiziki değişiklikleri de görmeye başladık. İnanıyorum ki belirtilen sürede havaalanı tamamlanmış olacak ve Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımına açılacak." Şen, Ordu-Giresun Havaalanı’nın ilçelerine büyük faydalarının olacağını da sözlerine ekledi.


 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 
 
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
21/15
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
  USD  1,8240  
  EURO  2,3190  
  IMKB  57,3310  
  Altın  92,2999  
 
 
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
Yılmaz ÖZDİL
Nevir
      Yılmaz ÖZDİL
      Güngör URAS
      Mehmet BARLAS
      Mahmut ÖVÜR
      Fehmi KORU
      Mustafa KARAALİOĞLU
      Ali BULAÇ
      Ertuğrul ÖZKÖK
      Yalçın BAYER
      Ahmet HAKAN
   
  Ne yaptın sen Baroni 
2   Nihat Özdemir'den Birand'a fırça
3   Canlı yayında duygulu anlar
4   Tv'de Erdoğan'a isyan etti!
5   Çağlayan Adliyesi'nde çatışma
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Sizce CHP'de bir bölünme olacak mı?
Evet
Hayır
Fikrim yok
   ŞANS OYUNLARI
12/5/2012
1-2-10-14-28-41
16/5/2012
12-22-28-29-33-11
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
Olayhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Olay Haber sorumlu tutulamaz. Tasarım, Programlama ve Barındırma