Şifremi unuttum | Üye Ol
   
 
    ANA SAYFA   |  GÜNDEM   |  SİYASET   |  EKONOMİ   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  MAGAZİN   |  SPOR   |  TURİZM   |  MEDYA   |  DÜNYA   |  TEKNOLOJİ 
 
Son dakika ekle Giriş sayfam yap
 
TURİZM
Bodrum'da bugün
Bodrum da bugün
 
Bodrum Bitez'de şezlong ve şemsiyeler toplandı
18 Ağustos 2010 Çarşamba 15:23
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Bitez Beldesi’nde, sahildeki işletmelerin belediye meclisi kararına aykırı olarak şezlong ve şemsiyeler için para istemesi, ortalığı karıştırdı. Sahile baskın yapan belediye zabıtası, üç işletmeye ait şezlong ve şemsiyeleri topladı. Ancak, kavurucu sıcakta açıkta kalan tatilciler, zabıtalara tepki gösterdi.


Bitez’in dünyaca ünlü mavi bayraklı plajında, bazı işletmelerin yerleştirdikleri şezlong ve şemsiyeleri kullanan yerli- yabancı tatilcilerden ücret aldığı ya da yiyecek içecek satın almaya zorladığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Bazı vatandaşların Bitez Belediyesi’ni arayıp şikayette bulunması üzerine sahile zabıta ve jandarma ekipleri gönderildi. İncelemenin ardından, belediye meclisinin Sahil Kullanımı Düzenleme Komisyonu Kararı’na uyulmadığı gerekçesiyle 3 işletmeye ait yaklaşık 200 şemsiye ve şezlong toplandı. Kavurucu sıcağın altında korunmasız kalan tatilciler, zabıtalara tepki gösterdi. Jandarma şezlong ve şemsiye tartışması nedeniyle sahildeki 3 işletme sahibi ve 4 vatandaşın ifadesini aldı.

Tartışmalara katılan 45 yaşındaki evli ve iki çocuk annesi psikolog Dr. Nermin Demirörme, şezlong ve şemsiyelerin kaldırılmasıyla sadece işletmenin değil tatilcinin de cezalandırıldığını savundu. İstanbul’dan Bodrum’a tatile geldiğini anlatan Demirörme, “Sadece Bitez’de değil Bodrum şehir merkezindeki birçok sahilde şezlong ve şemsiyelerden ücret alınıyor. Ücret vermeyen halk bu şezlong ve şemsiyelerden yararlanamıyor. Her işyerinin en az 3-4 elemanı sahilde görevli, kendilerine ait havlu ve örtü ile şezlonglar işgal edilmiş, ayrılan şezlonglar otellere rezerve edilmiş, otel müşterilerinin dışında kimse kullanamıyor. Oturduğumuz şezlongun kamuya ait olduğunu söyleyince, personel önce tepemizdeki güneşliği, ardından minder ve şezlongları aldı. 44 derece güneşin altında yabancı konuklarla birlikte kaldık. Burada aptallık mertebesinde mağdur olan halk, tatilciler ve belediye, kazanan ise mafya vari uygulama ile işletmeciler. Madem sahiller halkın ve kamunun kullanımına açık o zaman belediyeler ve güvenlik güçleri halk plajlarında özel beach clublara çevrilen işletmelere müdahale etsinler. Ancak işletmeleri cezalandırırken vatandaşı da cezalandırmasınlar. Vatandaşların huzur içerisinde denize gireceği yer kalmadı” dedi.

Almanya’nın Hamburg kentinden iki haftalık tatil için Bitez’e gelen 44 yaşındaki elektrik mühendisi Yücel Acmi de zabıta ekipleri ve jandarmanın plaja gelip şemsiye, minder ve şezlongları toplamasının turistler açısından hoş olmadığını söyledi. Sorunun çözümünün böyle olmaması gerektiğini ifade eden Acmi, “Sorun çözerken kavurucu sıcak altında turist kaderi ile başbaşa bırakılmamalı. En azından plajdaki bu davranış medeni değil. Bu sıkıntılı durumu belediyeye dilekçe yazarak daha çağdaş çözümler bulunup daha modern tedbirler alınabileceğini ilettim” diye konuştu.

Poyraz Restoran işletmecisi Erol Eryılmaz ise “Kurallara uyuyoruz. Sadece asılsız iddialar nedeniyle jandarma ve zabıta ekipleri işletmelerin üzerine gelip işlem yapıyor. Şezlonglardan ücret alınmadığını belirten tabelaları plaja astık. Ayrıca yiyip içenler tabii ki paralarını ödemek zorundalar. Ancak bu konuda da zorlama yapmıyoruz. Plajda yaşanan bu manzaralar turizme yakışmıyor. Şezlong, şemsiye ve minderlerin toplatılması çözüm değil” dedi.

"PLAJLAR HALKIN MALIDIR"

Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez de bazı işletmelerin halka açık plajda şezlong ve şemsiyeleri halka kullandırmadıklarını, kullananların zorla kaldırıldığını tespit ettiklerini söyledi. Başkan Çömez, “Oysaki sezon öncesinde tüm işletmelere plaj kurallarını ve Sahil Kullanımı Düzenleme Komisyonu’nun kararlarını tebliğ ettik. Belediye meclisinin halkın kullanımına açık olan sahillerde bazı işletmelerin meclis kararlarına uymadıkları plajları ticarethane gibi kullandıklarını saptadık, önce uyardık, ardından yerli ve yabancı turistlerden gelen yoğun şikayetler üzerine uyarıları ciddiye almayıp yönetmelik ve kanunları ihlal eden işletmelerin şezlong ve şemsiyelerini kaldırma cezası verdik, aynı suçu tekrar ederlere tüm malzemeleri toplayıp yeddi emine aldıracağım. Plajlar kamunun halkın malıdır, kimsenin tapulu malı gibi kullanmasına, yasa dışı rant sağlamasına göz yumamayız” diye konuştu.
 


 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 
 
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
21/15
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
  USD  1,8240  
  EURO  2,3190  
  IMKB  57,3310  
  Altın  92,2999  
 
 
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
Yılmaz ÖZDİL
Nevir
      Yılmaz ÖZDİL
      Güngör URAS
      Mehmet BARLAS
      Mahmut ÖVÜR
      Fehmi KORU
      Mustafa KARAALİOĞLU
      Ali BULAÇ
      Ertuğrul ÖZKÖK
      Yalçın BAYER
      Ahmet HAKAN
   
  Ne yaptın sen Baroni 
2   Nihat Özdemir'den Birand'a fırça
3   Canlı yayında duygulu anlar
4   Tv'de Erdoğan'a isyan etti!
5   Çağlayan Adliyesi'nde çatışma
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Sizce CHP'de bir bölünme olacak mı?
Evet
Hayır
Fikrim yok
   ŞANS OYUNLARI
12/5/2012
1-2-10-14-28-41
16/5/2012
12-22-28-29-33-11
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
Olayhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Olay Haber sorumlu tutulamaz. Tasarım, Programlama ve Barındırma