Şifremi unuttum | Üye Ol
   
 
    ANA SAYFA   |  GÜNDEM   |  SİYASET   |  EKONOMİ   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  MAGAZİN   |  SPOR   |  TURİZM   |  MEDYA   |  DÜNYA   |  TEKNOLOJİ 
 
Son dakika ekle Giriş sayfam yap
 
TURİZM
Bolu sömestre hazır!
Bolu sömestre hazır!
 
Kartalkaya ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Abant'taki oteller, yarıyıl tatili hazırlıklarını tamamladı
21 Ocak 2012 Cumartesi 09:30
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Abant'taki oteller, yarıyıl tatili hazırlıklarını tamamladı

 
Hafta boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Kartalkaya'daki 6 otel, toplam 45 kilometreyi bulan uzunluktaki pistleriyle tatilcilere eğlenceli vakitler vaat ediyor.

Yarıyıl tatili için pistlerdeki bakım ve onarım çalışmasını tamamlanırken, otellerdeki doluluk oranı yüzde 100 ulaştı.

Tatilcilerin kaybolmalarını önlemek için de Kartalkaya Jandarma Karakolu Arama Kurtarma Timi pistlere algılamayı kolaylaştıran fosforlu tabelalar yerleştirdi.

ABANT'TA KAR KALINLIĞI 75 SANTİMETREYE ULAŞTI
Dört mevsimde farklı güzelliklere bürünen Abant Tabiat Parkı'ndaki kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı. Tatil merkezindeki iki otelin okulların yarıyıl tatiline girmesinin ardından yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vereceği belirtildi.

Abant'ta tatilciler buz tutan Abant Gölü çevresinde yürüyüş, mesire alanında piknik ve şambrelle kayak yaparak, ata ve faytona binerek, kartopu oynayarak vakit geçirebilecek.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükşehirlerde bunalan insanların yaz aylarında denize, kış aylarında da kayak pistlerine yöneldiklerini belirterek, 'Yarıyıl tatilinde Bolu kent merkezi, Kartalkaya, Abant ve Mudurnu Sarot Kaplıca merkezinde bulunan oteller yüzde 100 doldu. Bu da gösteriyor ki halkımız tatile çıkıyor ve Bolu bu anlamda öne çıkan illerden biri' dedi.

Turizm alanında dünya çapında yarışın içinde olduklarına dikkati çeken Özçimen, 'Doğa, termal, sağlık, spor ve kayak turizminde bölge olarak çok iddialıyız. Bu anlamda dünya çapında bilinen bir yer olacağız. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Otellerimizin yaz-kış doluluk oranları çok yüksek. Yaz aylarında Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kış mevsiminde de turizm alanında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Yeni yeni oteller yapılacak ve bunlar da dolacak' diye konuştu.

OTELCİLER MEMNUN
Kartalkaya'da bulunan Doruk Kaya Otel'in Genel Müdürü Yusuf Avcı, otelde yarıyıl tatili hazırlıklarının tamamlandığını, kar kalınlığının 2 metreyi aştığını ve gelecekte hafta da kar yağışı beklediklerini söyledi.

Avcı, yarıyıl tatilinde yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vereceklerini belirterek, 'Her hafta sonu bir sanatçı konser verecek. Kartalkaya'yı tercih eden tatilciler kayağın ve eğlencenin doruk noktasına ulaşacak. Tatilciler Kartalkaya'da doyasıya tatil yapacak' diye konuştu.

Abant'ta faaliyet gösteren Büyük Abant Otel'in Genel Müdürü Mehmet Temel de otelin yarıyıl tatilinden bir hafta önce dolduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Tatilciler için otel bünyesinde çeşitli eğlence programları düzenledik. Çocuklara yönelik eğlenceler yapılacak, karne hediyeleri verilecek. Tatilcilere Abant'ta unutamayacakları bir tatil yaptırmayı düşünüyoruz. Abant'a geçtiğimiz yıllara nazaran çok güzel kar yağdı. Yağan karla birlikte tatilcinin ilgisi de arttı. Yoğun bir talep görüyoruz. Daha önceden 20 gün sonrasının rezervasyonlarını alıyorduk, şimdi 2 ay sonrasının. Bu bizim için çok güzel bir gelişme.'
AA


 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 
 
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
21/15
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
  USD  1,8240  
  EURO  2,3190  
  IMKB  57,3310  
  Altın  92,2999  
 
 
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
Yılmaz ÖZDİL
Nevir
      Yılmaz ÖZDİL
      Güngör URAS
      Mehmet BARLAS
      Mahmut ÖVÜR
      Fehmi KORU
      Mustafa KARAALİOĞLU
      Ali BULAÇ
      Ertuğrul ÖZKÖK
      Yalçın BAYER
      Ahmet HAKAN
   
  Ne yaptın sen Baroni 
2   Nihat Özdemir'den Birand'a fırça
3   Canlı yayında duygulu anlar
4   Tv'de Erdoğan'a isyan etti!
5   Çağlayan Adliyesi'nde çatışma
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Sizce CHP'de bir bölünme olacak mı?
Evet
Hayır
Fikrim yok
   ŞANS OYUNLARI
12/5/2012
1-2-10-14-28-41
16/5/2012
12-22-28-29-33-11
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
Olayhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Olay Haber sorumlu tutulamaz. Tasarım, Programlama ve Barındırma