Şifremi unuttum | Üye Ol
   
 
    ANA SAYFA   |  GÜNDEM   |  SİYASET   |  EKONOMİ   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  MAGAZİN   |  SPOR   |  TURİZM   |  MEDYA   |  DÜNYA   |  TEKNOLOJİ 
 
Son dakika ekle Giriş sayfam yap
 
EĞİTİM
İki yılda iki diploma!
İki yılda iki diploma!
 
Bahçeşehir Üniversitesi ve ABD’nin seçkin okullarından Brandeis Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı.
01 Şubat 2012 Çarşamba 08:57
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Hızla büyüyensağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu yöneticileri yetiştirmek üzere Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve ABD’nin seçkin okullarından Brandeis Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı.  BAU Sosyal Bilimler ve Brandeis UniversityHeller School arasında gerçekleştirilen işbirliği anlaşması ile sağlıksektöründe giderek daha fazla ihtiyaç duyulan personel, tüketici ve hekimleriçin yeni nesil liderler yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda ilk yılıTürkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi'nde, ikinci yılı ABD'de Brandeis Üniversitesi'ndegerçekleşecek olan iki yıllık “Sağlık Yönetimi Master Programı”dersleri başlayacak. İki yılın sonunda ise öğrenciler iki üniversiteden de diploma alacak.

  PROFESYONEL SAĞLIK ELEMANI YETİŞTİRİLECEK

BAU ve BrandeisÜniversitesi'nin işbirliği anlaşması imza töreni Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşti. Törende konuşan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın sözlerine“35 farklı ülke ile yapılan güçlü işbirliği zincirimize yeni bir halka eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye başladı. Yalçın, BrandeisUniversity ile imzalanan bu işbirliği ile profesyonel sağlık elemanı yetiştirileceğini söyledi. “Brandeis Üniversitesi'nin seçkin akademisyenleriyle öğrencilerimizi buluşturacağız” diye konuştu.

  “SAĞLIKPOLİTİKALARI MASTER PROGRAMI BAU'NUN MARKASI OLACAK”

 Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burak Küntay bu anlaşmanın sadece iki üniversite arasında yapılan bir anlaşma değil, Türkiye, ABD ve Avrupa'ya sağlıkla ilgili yeni beyinler sunacak bir program olduğunu söyledi. “Sağlık Yönetimi Master Programı BAU'nun markası olacaktır” diyen Küntay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da bu programa büyük destek verdiğini belirtti.

  EĞİTİMİN BİR KISMI ABD’DE

 Anlaşmanın imzalanmasında büyük rol oynayan Heller Okulu Öğretim Üyesi Can Erbil de ikiyıllık  bu programdan mezun olan öğrencilerin iki ayrı diplomaya sahipolacağının altını çizdi. İki yılın sonunda BAU'dan MBA, BrandeisÜniversitesi'nden ise MS diplomasının alınacağını söyleyen Erbil bunun hemTürkiye'de, hem dünyada eşine az rastlanır bir durum olduğunu söyledi.

 Son olarak sözalan Heller Okulu Direktörü Stanley Wallack Brandeis Üniversitesi'nin öneminevurgu yaptı. Üniversitenin kurucuları arasında Einstein'in de olduğunu söyledive Brandeis'in sadece uzman yetiştirmekle kalmadığını, hükümete ve özel sektörede danışmanlık yaptığını belirtti. Obama'nın sağlık politikalarının mimarı olanProf. Wallack “Bu işbirliği Türkiye'nin sağlık alanında daha da iyiyegitmesine de vesile olacaktır” dedi.

 İki üniversitetarafından gerçekleştirilecek olan Yüksek Lisans programında öğrenciler ilk yılBahçeşehir Üniversitesi'nde “Sağlık Yönetimi Yüksek LisansProgramı”na (MBA), ikinci yıl ise ABD'de Heller Okulu'nda “Uluslararası SağlıkPolitikaları ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı”na (MS) devam edecekler


 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 
 
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
25/15
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
  USD  1,8310  
  EURO  2,3360  
  IMKB  56,5400  
  Altın  93,8319  
 
 
   ÇOK OKUNANLAR
  İstanbul susuz kalmayacak
Melen Nehri'nden İstanbul'a su taşıyacak İstanbul Boğazı'nın 136 metre altında yer alan su borusu geçişi tamamlandı.
2   Gül ile Obama görüştü
3   Survivor'dan hangi isim elendi?
4   Memur zammında uzlaşma yok
   YAZARLAR
      Ahmet HAKAN
      Yılmaz ÖZDİL
      Güngör URAS
      Mehmet BARLAS
      Mahmut ÖVÜR
      Fehmi KORU
      Mustafa KARAALİOĞLU
      Ali BULAÇ
      Ertuğrul ÖZKÖK
      Yalçın BAYER
   
  Canlı yayında inanılmaz gaf 
2   Atatürk'ün en sevdiği türkü
3   Ne yaptın sen Baroni
4   Nihat Özdemir'den Birand'a fırça
5   Canlı yayında duygulu anlar
   ÇOK YORUMLANANLAR
  Memur zammında uzlaşma yok
Memur zammında hükümetle konfederasyonlar uzlaşamadı.. Memur-Sen yeni teklif bekliyor, hükümet noktayı koydu
2   Survivor'dan hangi isim elendi?
3   İstanbul susuz kalmayacak
4   Gül ile Obama görüştü
   ANKET
Sizce CHP'de bir bölünme olacak mı?
Evet
Hayır
Fikrim yok
   ŞANS OYUNLARI
12/5/2012
1-2-10-14-28-41
16/5/2012
12-22-28-29-33-11
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
Olayhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Olay Haber sorumlu tutulamaz. Tasarım, Programlama ve Barındırma