Şifremi unuttum | Üye Ol
   
 
    ANA SAYFA   |  GÜNDEM   |  SİYASET   |  EKONOMİ   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  MAGAZİN   |  SPOR   |  TURİZM   |  MEDYA   |  DÜNYA   |  TEKNOLOJİ 
 
Son dakika ekle Giriş sayfam yap
 
EKONOMİ
İlk göz ağrısı artık onun değil
İlk göz ağrısı artık onun değil
 
Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding'de hisse devri tamamlandı. Aydınlar'ın hissesi yüzde 23.2'ye geriledi.
24 Ocak 2012 Salı 15:40
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Acıbadem Sağlık şirketin dolaylı yönetim kontrolüne sahip olan Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding'in (ASYH) çoğunluk hissesinin Integrated Healthcare ve Bagan Lalang'a devrinin, alınan izinlerin ardından bugün gerçekleştiğini açıkladı.

Malezya'nın yatırım fonu Khazanah Nasional'ın sağlık birimi Integrated Healthcare, ASYH'de yüzde 60 hisse almak üzere 23 Aralık'ta anlaşma imzalamıştı. Aynı zamanda Khazanah'ın da Acıbadem Sağlık'tan yüzde 15 hisse alacağı açıklanmıştı. Dubaili Abraaj Capital'in Almond Holding üzerinden sahip olduğu hisseler ve Aydınlar Ailesi'nin hisseleri satışa konu olmuştu. İşlemin yaklaşık 1.68 milyar dolar piyasa değeri üzerinden gerçekleştiği duyurulmuştu.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, hisselerin 23 Aralık tarihli özel durum açıklamasında belirtilen bedel karşılığında devredildiği kaydedildi.

Acıbadem Sağlık'ın 23 Aralık tarihli KAP açıklamasında, ASYH'nin devir bedelinin Almond Holding'in sahip olduğu yaklaşık 4.25 milyon adet A Grubu ve 87.72 milyon adet B Grubu Acıbadem Sağlık hisselerinin her A Grubu hisse için 87.48 dolar ve B Grubu hisse için 13.67 dolar olarak belirlenen değerler dikkate alınarak hesaplanacağı kaydedilmişti.

Açıklamada, hisse devriyle eş zamanlı olarak yapılan genel kurul ile ASYH'nin çıkarılmış sermayesinin 668 milyon TL'den 704.09 milyon TL'ye yükseltildiği belirtildi.

İşlem sonucunda, alıcılar bakımından çağrıda bulunma yükümlülüğü doğarken, ilave açıklamaların, ilgili mevzuat gereği daha sonra yapılacağı kaydedildi.

Devir sonrasında Mehmet Ali Aydınlar yüzde 23.2, Hatice Seher Aydınlar yüzde 1.8, International Healthcare Holdings yüzde 60, Bagan Lalang ise yüzde 15 hisseye sahip olacak. Satış öncesi Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar (yüzde 46.41) ve Hatice Seher Aydınlar, Almond Holding’in dolaylı olarak yüzde 50’sine sahipti. Yüzde 34.13 ise halka açık bulunuyor.


 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 
 
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
25/15
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
  USD  1,8310  
  EURO  2,3360  
  IMKB  56,5400  
  Altın  93,8319  
 
 
   ÇOK OKUNANLAR
  İstanbul susuz kalmayacak
Melen Nehri'nden İstanbul'a su taşıyacak İstanbul Boğazı'nın 136 metre altında yer alan su borusu geçişi tamamlandı.
2   Gül ile Obama görüştü
3   Survivor'dan hangi isim elendi?
4   Memur zammında uzlaşma yok
   YAZARLAR
      Ahmet HAKAN
      Yılmaz ÖZDİL
      Güngör URAS
      Mehmet BARLAS
      Mahmut ÖVÜR
      Fehmi KORU
      Mustafa KARAALİOĞLU
      Ali BULAÇ
      Ertuğrul ÖZKÖK
      Yalçın BAYER
   
  Canlı yayında inanılmaz gaf 
2   Atatürk'ün en sevdiği türkü
3   Ne yaptın sen Baroni
4   Nihat Özdemir'den Birand'a fırça
5   Canlı yayında duygulu anlar
   ÇOK YORUMLANANLAR
  Memur zammında uzlaşma yok
Memur zammında hükümetle konfederasyonlar uzlaşamadı.. Memur-Sen yeni teklif bekliyor, hükümet noktayı koydu
2   Survivor'dan hangi isim elendi?
3   İstanbul susuz kalmayacak
4   Gül ile Obama görüştü
   ANKET
Sizce CHP'de bir bölünme olacak mı?
Evet
Hayır
Fikrim yok
   ŞANS OYUNLARI
12/5/2012
1-2-10-14-28-41
16/5/2012
12-22-28-29-33-11
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
Olayhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Olay Haber sorumlu tutulamaz. Tasarım, Programlama ve Barındırma