Şifremi unuttum | Üye Ol
   
 
    ANA SAYFA   |  GÜNDEM   |  SİYASET   |  EKONOMİ   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  MAGAZİN   |  SPOR   |  TURİZM   |  MEDYA   |  DÜNYA   |  TEKNOLOJİ 
 
Son dakika ekle Giriş sayfam yap
 
TURİZM
Turistle bakıcıyı paket ayıracak!
Turistle bakıcıyı paket ayıracak!
 
Turistlerin 1 Şubat’ta yürürlüğe girmesi beklenen uygulamadan muaf tutulabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kapısını çalacak
24 Ocak 2012 Salı 09:56
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Kültür ve Turizm Bakanlığı, paket turlarla Türkiye’ye gelen turistlerin 1 Şubat’ta yürürlüğe girmesi beklenen uygulamadan muaf tutulabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kapısını çalacak

 
Turist görünümlü kaçak işçiler gerçek turistten paket turla ayrılacak. Kaçak çalışmanın önlenmesi için turistlere Türkiye'den çıktıktan 90 gün sonra girebilme zorunluluğunu içeren, 1 Şubat’ta yürürlüğe girecek 5683 sayılı yasadaki düzenlemenin turizm sektörünü etkilememesi için formüller üretiliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, konaklama sektöründen gelen talep doğrultusunda değişikliği hazırlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile paket turlarla Türkiye'ye gelen turistlerin uygulamadan muaf tutulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

'İKİ OLUMSUZ ETKİSİ OLUR'
Eskiden 1 gün olarak uygulanan ancak, 90 güne çıkarılması planlanan bekleme zorunluluğunun turizmi iki açıdan etkileyeceğini öngören Taşbaşı, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörde sıkıntı yaratması muhtemel konulardan biri Türkiye'ye gelen animasyon grupları olacak. Rusya, Ukrayna ve hatta Brezilya'dan ülkemizdeki tesislere animasyon çalışanı olarak gelenlerin artık belli zamandan sonra çıkması gerekecek. Ayrıca sayıları çok olmasa da 10-20 gün aralıklarla Türkiye'ye gelen turistler var. Düzenlemenin bu gruplara etkilerinin ne olacağını zamanla göreceğiz.” Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da turist ile kaçak işçiyi ayırmanın şu anda en büyük sorun olduğunu ifade etti. Ulusoy, kasım ayında gelip marta kadar kalan yaşlı turistlerin, tedavi amaçlı olarak ülkeyi ziyaret edenlerin ve Türkiye’de yazlıkları bulunan yabancıların bu düzenlemeden olumsuz etkileneceğine dikkat çekti.

'GİRİŞ VE KONAKLAMA VERİLERİNE BAKILSIN'
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık Türkiye’ye her girişte 90 gün bekleme zorunluluğunun Türkiye’de konut sahibi olanları da etkileyeceğine dikkat çekti. “Otellerdeki odaları ve villaları kiralayıp ailelerini yaz sezonunda uzun dönemli Türkiye'ye yollayanlar var. Bununla birlikte Alanya gibi yabancıların ikincil konut olarak kullandığı bölgelerde turist vizesiyle kalanlar var. Değişiklik bunları zor durumda bırakacaktır” diyen Ayık, sadece giriş kapılarındaki istatistiklere değil, Emniyet'in elindeki konaklama listelerine bakılarak düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’YE 3 AY SONRA DÖNEBİLECEKLER
5683 sayılı 'Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun'da yapılan ve 1 Şubat 2012'de yürürlüğe girecek değişikliğin Türkiye'den dönüş yapan yabancıların ülkeye tekrar girmek için 90 gün daha beklemek zorunda kalmalarını zorunlu kılıyor.


HABERTÜRK


 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 
 
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
25/15
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
  USD  1,8310  
  EURO  2,3360  
  IMKB  56,5400  
  Altın  93,8319  
 
 
   ÇOK OKUNANLAR
  İstanbul susuz kalmayacak
Melen Nehri'nden İstanbul'a su taşıyacak İstanbul Boğazı'nın 136 metre altında yer alan su borusu geçişi tamamlandı.
2   Gül ile Obama görüştü
3   Survivor'dan hangi isim elendi?
4   Memur zammında uzlaşma yok
   YAZARLAR
      Ahmet HAKAN
      Yılmaz ÖZDİL
      Güngör URAS
      Mehmet BARLAS
      Mahmut ÖVÜR
      Fehmi KORU
      Mustafa KARAALİOĞLU
      Ali BULAÇ
      Ertuğrul ÖZKÖK
      Yalçın BAYER
   
  Canlı yayında inanılmaz gaf 
2   Atatürk'ün en sevdiği türkü
3   Ne yaptın sen Baroni
4   Nihat Özdemir'den Birand'a fırça
5   Canlı yayında duygulu anlar
   ÇOK YORUMLANANLAR
  Memur zammında uzlaşma yok
Memur zammında hükümetle konfederasyonlar uzlaşamadı.. Memur-Sen yeni teklif bekliyor, hükümet noktayı koydu
2   Survivor'dan hangi isim elendi?
3   İstanbul susuz kalmayacak
4   Gül ile Obama görüştü
   ANKET
Sizce CHP'de bir bölünme olacak mı?
Evet
Hayır
Fikrim yok
   ŞANS OYUNLARI
12/5/2012
1-2-10-14-28-41
16/5/2012
12-22-28-29-33-11
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
 
Olayhaber.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Olay Haber sorumlu tutulamaz. Tasarım, Programlama ve Barındırma